15:08 - Gazeteci Hülya Kılınç Tahliye Oldu
14:52 - Manisa’da Orman Yangını Başladı
13:47 - Manisa’da Pazar Günleri Sokağa Çıkmak Yasak
18:35 - Bitlis Tatvan’da Helikopter Düştü: 9 Şehit
14:24 - Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Özdağ’a Saldırı
12:09 - 2021 Yılı Asgari Ücret Rakamı Belli Oldu
15:19 - Manisa İçin Çok Kuvvetli Sağanak Yağış Uyarısı
14:09 - Manisa’da 65 Yaş Ve Üstüne Yasak Yeniden Geldi
15:37 - Madencilerin Eyleminde 2 Gözaltı
Manisa’da Çalışma ve İş Kurumu verilerine göre Eylül ayı itibariyle yaklaşık 15 bin kişi işe yerleştirildi. Kentte 68 bin 766 kayıtlı işsiz iş arıyor.
Manisa İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu toplantısı Çalışma ve İş Kurumu’nda yapıldı. Toplantıya başkanlık eden Manisa Valisi Ahmet Deniz, il genelinde istihdam ve mesleki eğitim politikalarının oluşturulduğunu, işsizliği önleyecek tedbirleri ve mesleki eğitim uygulamalarının belirlenmesi için toplandıklarını söyledi.
Toplantıda Çalışma ve İş Kurumu Müdürü Eşref Aslan, 2019 yılının ilk 9 ayı verileriyle ilgili bilgilendirme yaptı. Aslan, kentte kayıtlı 68 bin 766 işsiz bulunduğunu belirterek, “Kurumumuza müracaat eden 122 bin 935 kişiye bireysel görüşme hizmeti verildi. 9 bin 192 işyeri ziyaret edilerek, özel sektörde 14 bin 475 kişinin işe yerleştirilmesi sağlandı. Kuruma kayıtlı işsizlerin 33 bin 637’si erkek, 35 bin 129’u kadındır. Ayrıca kayıtlı işsizlerin 1085’i engelli, 174’ü eski hükümlü ve 1’i de terörle mücadelede yaralananlardan oluşmaktadır” diye konuştu. Çeşitli meslek kursları açtıklarını kaydeden Aslan, 32 kurstan 672 kişinin yararlandığını söyledi. Aslan, mesleki eğitim kursları ve girişimcilik eğitimleri için kursiyerlere 4 milyon 330 bin lira ödeme yapıldığını ifade etti. İstihdam seferberliğine de değinen Aslan, firmalara devlet teşvikleriyle ilgili bilgi verdiklerini söyledi.