18:35 - Bitlis Tatvan’da Helikopter Düştü: 9 Şehit
14:24 - Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Özdağ’a Saldırı
12:09 - 2021 Yılı Asgari Ücret Rakamı Belli Oldu
15:19 - Manisa İçin Çok Kuvvetli Sağanak Yağış Uyarısı
14:09 - Manisa’da 65 Yaş Ve Üstüne Yasak Yeniden Geldi
15:37 - Madencilerin Eyleminde 2 Gözaltı
12:35 - Jandarmadan Ankara’ya Yürüyen Madencilere Müdahale
17:00 - İzmir’de 6.6 büyüklüğünde deprem! Manisa’da da hissedildi!
Şehzadeler ilçesindeki Şehitler Ortaokulunun özel eğitim sınıfında eğitim gören özel öğrenciler tarafından çıkarılan ‘Ponçik’ isimli ilk kitabın geliriyle fotoğraf makinelerine kavuşan özel çocuklar Manisa Fotoğraf Derneği ve Gençlik ve Spor Bakanlığı destekli ‘Yaşam ışığım fotoğraf’ projesi kapsamında açılan Fotoğraf Kafede fotoğraf eğitimi alarak Manisa’da tarihi ve sembol yapıların fotoğraflarını çekti. Özel çocuklar tarafından çekilen fotoğraflar arasından seçilen 36 kare fotoğraf ‘Özel çocuklardan özel kareler’ ismiyle Manisa Büyükşehir Belediyesi Fatih Sergi Salonunda sergilendi.
YURTTA BÜYÜDÜ, KENDİSİ GİBİ OLANLARA DESTEK OLACAK
Fotoğraf sergisinde yer alan ve yurtta büyüyen özel öğrenci Cenk Karaçoban da, yaşadıklarını bir kitaba döktü. Cenk Karaçoban, “Bu kitapta yurtta kaldığımı anlattım. Ailem alkol kullanıyordu. Babam akşam eve geldiğinde kavga ediyorlardı sonra beni yurda bıraktılar. Ondan sonra bir daha gelmediler. Yurttan da koruyucu aileye geldim. Bana çok iyi bakıyorlar” dedi. Karaçoban, kendisi gibi yurtlarda büyüyen çocuklara destek olmaktan büyük bir mutluluk duyduğunu da belirtti.
Çocuklara fotoğraf eğitimi veren MAFOD Başkanı Nazmi Çaykara da, “Şehitler Ortaokulu özel eğitim öğrencilerine Manisa Fotoğraf Derneği olarak Gençlik ve Spor Bakanlığının desteğiyle açtığımız Fotoğraf Kafede 7 haftalık bir eğitime tabi tuttuk. Onların çektiği fotoğrafları da Darüşşafaka yararına bağışlayacak şekilde sergiliyoruz. Halkımızın, fotoğraf severlerin bu sergiye katkıda bulunmalarını istiyoruz” dedi.
DUYARLILIK ÇAĞRISI
Özel eğitim sınıfı öğretmeni Osman Uluç da, özel öğrencilerin yeteneklerinin ortaya çıktığını söyledi. Fotoğraf çekerken çocukların çok mutlu olduğunu ifade eden Uluç, özel öğrenciler tarafından yazılan kitapların da ilgi gördüğünü belirterek, “İlk kitabımız olan Ponçik isimli kitapta mülteci bir çocuğun hikayesini anlatmıştık. İkinci öykümüzde ise yurtta kalan bir öğrencimizin hikayesini anlatmak istedik. Cenk Karaçoban isimli öğrencimiz yurtta kalan bir öğrencimiz. Kendi yurt hikayesini yazmak istedi. Yurt hikayesini yazdıktan sonra kimsesiz çocuklarla ilgili bir duyarlılık oluşturmak için bir fotoğraf sergisi düzenlemek istedik. Satmış olduğumuz kitaplarla öğrencilerimize fotoğraf makinesi almıştık ve MAFOD işbirliğiyle çocuklarımıza fotoğrafçılık eğitimi vermiştik. Sonrasında kimsesiz çocuklar yararına bir sergi açma fikri ortaya çıktı ve bu serginin gelirini kimsesiz çocuklara eğitim veren Darüşşafaka eğitim kurumlarına vermeyi düşündük. Tüm Manisa halkını kimsesiz çocuklara karşı duyarlı olmaya çağırıyoruz” diye konuştu.