18:35 - Bitlis Tatvan’da Helikopter Düştü: 9 Şehit
14:24 - Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Özdağ’a Saldırı
12:09 - 2021 Yılı Asgari Ücret Rakamı Belli Oldu
15:19 - Manisa İçin Çok Kuvvetli Sağanak Yağış Uyarısı
14:09 - Manisa’da 65 Yaş Ve Üstüne Yasak Yeniden Geldi
15:37 - Madencilerin Eyleminde 2 Gözaltı
12:35 - Jandarmadan Ankara’ya Yürüyen Madencilere Müdahale
17:00 - İzmir’de 6.6 büyüklüğünde deprem! Manisa’da da hissedildi!
2008 yılında kendi bünyesinde ürettikleri çeşitli projelerle kadının ekonomik gücünü kazanması için gayret gösteren Manisa Kadın Kooperatifi çalışmalarına hızlı bir şekilde devam ediyor.
Şuanda 80 kadın üyenin bulunduğu Kadın Kooperatifin Başkanı Nilgün Beşirik, yaklaşık 10 yıldır kadınların bir çatı altında üretim yaparak hem sosyalleşmesini, hem de meslek edindirme kursları sayesinde gelir elde etmelerini sağladıklarını belirterek, bu şekilde kadının toplumda ayakta durmasını sağladıklarını ifade etti.
Kooperatif Başkanı Beşirik yaptığı açıklamada, kendi bünyelerinde açılan kurslarda kadınların ürettikleri ürünleri satarak pazarlama tekniklerini de geliştirdiğini belirterek, “Bünyemizde şuanda İlçe Halk Eğitim Merkezimizin desteğiyle Kilim Dokuma Kurusu açtık. Kursları açmaktaki amacımız kadınlarımız amatör olarak başladıkları işi profesyonel olarak yürütmelerini sağlamak. Ayrıca İş-Kur ile birlikte açılan ortaklaşa kurslarda kadınlarımıza günlük cep harçları veriliyor. Kimi zaman bu kurslar iş garantili olabiliyor. Ayrıca kurslarda üretilen ürünler ise Manisa Büyükşehir Belediyemizin bize açtığı ‘Bereketli Eller Çarşısı’ ile vatandaşlarımıza satıyoruz. Böyle kooperatif bünyesinde kadınlarımız birebir vatandaşlarla muhatap olarak pazarlama tekniği öğrenmiş oluyorlar’’ dedi.
DESTEK BEKLİYORLAR
Kadın Kooperatifi Başkanı Beşirik, en önemli beklentilerinin yerel yönetimlerden destek olduğunun altını çizerek, verilecek destekler sayesinde daha çok kadına ulaşmayı hedeflediklerini söyledi. Beşirik, “Bizim daha fazla desteğe ihtiyacımız var. Çünkü kadın üretmeli ve ürettiğinin mutlaka satışının sağlanması gerekiyor. Çünkü kadınlarımız ürettiklerini satarak daha çok ekonomik güce sahip olacaklar. Tüm yerel yönetimlerimizin ve sanayicilerimizin bizden daha fazla hediyelik eşya almalarına ihtiyacımız var. Çünkü bize ne kadar destek verilirse, daha çok kadına ulaşma şansımızda artar. Şuanda kooperatif bünyesinde 80 kadınımız bulunuyor. Kadınlarımız ile birlikte kentimizin unutulmaya yüz tutmuş el sanatlarını ve gıda ürünlerini tekrar canlandırma çalışırken, bir tarafta gelir elde etmelerine gayret gösteriyoruz’’ dedi.
YEREL YÖNETİCİLERDEN POZİTİF AYRIMCILIK BEKLİYORLAR
Açıklamasında önümüzdeki yerel seçimlerden hem yerel yönetimlerden hem de seçilecek olan belediye başkanlarından beklentilerini dile getiren Kooperatif Başkanı Beşirik, seçimlerden sonra seçilecek olan belediye başkanlarından en önemli beklentilerinin kentteki pozitif ayrımcılığın daha fazla olması olduğunu dile getirdi. Beşerik, “Öncelikli olarak beklentimiz pozitif ayrımcılık. Bu konuda normal olanın dışında biraz daha fazla bir çalışmanın olmasını bekliyoruz. Her ne kadın belediyelerimizin yaptığı çeşitli projeler çerçevesinde kadın kenti bir il olarak görünsek de bizim beklentimiz ürettiğimiz ürünleri satabileceğimiz yerlerin artması istiyoruz. Manisa’mızın cazibe ve turizm merkezi bir il haline getirilmesi gerekir. Öncelikli beklentimiz bunlar. Belediyelerimiz turizm odaklı projeler üretmesini bekliyoruz’’ dedi.
Kooperatif Başkanı Beşirik son olarak, en önemli sıkıntılarının ürettikleri ürünleri satacak pazar bulamamak olduğunu ifade ederek, ilde bu pazarın yaratılması içinde seçilecek olan belediye başkanlarının mutlaka şenlik ve festival sayısını artırması gerek olduğunun söyledi.