15:53 - Manisa’da orman yangını
15:08 - Gazeteci Hülya Kılınç Tahliye Oldu
14:52 - Manisa’da Orman Yangını Başladı
13:47 - Manisa’da Pazar Günleri Sokağa Çıkmak Yasak
18:35 - Bitlis Tatvan’da Helikopter Düştü: 9 Şehit
14:24 - Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Özdağ’a Saldırı
12:09 - 2021 Yılı Asgari Ücret Rakamı Belli Oldu
15:19 - Manisa İçin Çok Kuvvetli Sağanak Yağış Uyarısı
14:09 - Manisa’da 65 Yaş Ve Üstüne Yasak Yeniden Geldi
15:37 - Madencilerin Eyleminde 2 Gözaltı
Soma’da 13 Mayıs 2014 tarihinde meydana gelen ve 301 madencinin yaşamını yitirdiği faciada 9 Temmuz günü karar açıklanmasını bekleyen madenci yakınları mahkemenin 11 Temmuz’a ertelenmesiyle birlikte nöbete başladı.9 Temmuz günü sabah saatlerinden itibaren Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi’nin önünden ayrılmayan ve çoğunluğunu kadınların oluşturduğu madenci yakınları, adalet aradıklarını söyledi. Geceyi de mahkeme salonunun önünde ve çimlerin üstünde uyuyarak geçiren madenci yakınları nöbetlerinin devam edeceğini ifade etti. CHP Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen’de eyleme katılarak şehit madenci ailelerine destek verdi.
Şehit madenci annesi Fatma Malkoç , “Adalet aramak için buradayız, çocuklarımızın kanı yerde kalmasın diye buradayız. Zengine adalet var, fakire adalet yok. Bizlere de adalet çıksın diye buradayız. İçerdekiler cezalarını alması için buradayız. Ölümümüze kadar buradayız. Geceyi burada geçirdik, betonda yattık. Bugün yine burada yatacağız.Mahkeme yarın ertelenirse yine buradayız, gitmeyeceğiz. 2 torunumun geleceği için buradayım. Biri 10 aylıktı, biri 4.5 yaşındaydı. Onları babasız bırakanların gözleri kör olsun.Yatacak toprak bulamasınlar, biz yine taşa sarılıyoruz. Onları toprakta kabul etmeyecek. Bir tek oğlum vardı, onu da tomurcuk gülken elimden aldılar” dedi.
Hayatını kaybeden madenci eşlerinden Ergül Yüksel de, adaleti beklediklerini söyledi. Yüksel, “Adalet yerini bulacak, biz de sevineceğiz. Geceyi burada geçirdik, yerlerde yattık. Bu mahkemeden bu şartlarda doğru dürüst bir sonuç beklemiyoruz” diye konuştu. Ergül Yüksel, Tekirdağ Çorlu da yaşanan tren kazasında hayatını kaybeden 24 kişinin ailelerine de başsağlığı diledi. Yüksel, “Biz bu acıyı yaşadık, onları çok iyi anlıyoruz. Onların acılarına ortak oluyoruz” dedi.
“KAZIYA KAZIYA ADALETİ ÇIKARACAĞIZ”
Mahkeme salonu önünde geceyi geçiren madenci ailelerine de avukatlar ve bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de destek verdi. Avukatlar ve şehit madenci aileleri mahkeme salonu önünde kısa bir basın açıklaması yaptı. Aileler adına konuşan şehit madenci eşi Gülten Kavas, 4 yıldan bu yana davanın sonuçlanmasını beklediklerini söyledi. Davanın Çarşamba gününe ertelenmesi nedeniyle nöbet tutmaya başladıklarını ifade eden Kavas, “Mahkeme sonuçlanana kadar nöbet tutmaya kararlıyız. Dava burada sonuçlanmazsa üst mahkemeye, orada da sonuçlanmazsa insan hakları mahkemesine gideceğiz. Tüm Türkiye yanımızda olsun. Bir daha iş cinayetleri olmasın, bir daha babalar ölmesin. Bizler gibi kadınlar dul, evlatlar babasız, analar evlatsız kalmasın. Bizim gözyaşımızı görün. Biz tırnaklarımızla kazıya kazıya 4 yıldır uğraşıyoruz. Eşlerimiz kazıya kazıya kömür çıkaramadı, kendi cesetleri çıktı. Ama biz kazıya kazıya bu adaleti çıkarmaya söz verdik” diye konuştu.
“KONTROL EDİLSEYDİ TREN KAZASINDA 24 KİŞİ ÖLMEZDİ”
Ölümlerin son bulmasını dileyen Gülten Kavas, Tekirdağ Çorlu’da yaşanan tren kazasını hatırlatarak, “Bir daha kimse ölmesin. Denetlense, kontrol edilseydi bu tren kazasında 24 kişi ölmezdi. Artık Türkiye’de kimse ağlamasın. Kimse dul, yetim, evlatsız kalmasın” dedi.
Şehit madenci yakınlarının avukatlarından Can Atalay da, madenci yakınlarının 4 yıldan bu yana büyük bir mücadele verdiğini söyledi. Avukat Can Atalay, “ Tırnaklarıyla tutundular, kazıya kazıya bu dosyayı buraya getirdiler. Nöbetteyiz, yarın sabaha kadar, karar yüzümüze okunana kadar nöbette olmaya devam edeceğiz. Bu dava eksik. Siyasi sorumlular, üst düzey kamu görevlileri yok. Bu kararı yüzümüze okuyana kadar buradayız. Tüm Türkiye’yi Çarşamba günü saat 09:00’da Akhisar’a duruşma salonunun önüne bekliyoruz” dedi.