14:24 - Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Özdağ’a Saldırı
12:09 - 2021 Yılı Asgari Ücret Rakamı Belli Oldu
15:19 - Manisa İçin Çok Kuvvetli Sağanak Yağış Uyarısı
14:09 - Manisa’da 65 Yaş Ve Üstüne Yasak Yeniden Geldi
15:37 - Madencilerin Eyleminde 2 Gözaltı
12:35 - Jandarmadan Ankara’ya Yürüyen Madencilere Müdahale
17:00 - İzmir’de 6.6 büyüklüğünde deprem! Manisa’da da hissedildi!
15:35 - CHP’li Başkan Bilgin Yoğun Bakıma Alındı
11:35 - Haklarını Arayan Somalı Madenciler Gözaltına Alındı
14:35 - CHP’li Belediye Başkanı Bilgin’in Covid-19 Testi Pozitif Çıktı
Partisinin İl Başkanlığı binasında düzenlenen toplantıda seçim sürecini değerlendiren CHP İl Başkanı Semih Balaban, CHP’ye ilginin yoğun olduğunu ve şu an için Manisa merkezde yaklaşık 15 kişinin milletvekilliği için başvuruda bulunacağı bilgisinin kendisine ulaştığını açıkladı.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Manisa İl Başkanı Semih Balaban, il başkanlığı binasında düzenlediği toplantıda, 24 Haziran’da yapılacak olan seçimi değerlendirdi. Balaban açıklamasında, diğer partilerde olduğu gibi CHP’de de aday adaylık başvuru sürecinin başladığını belirterek, “CHP’de adaylık başvuru süreci 30 Nisan ile 7 Mayıs tarihleri arasında. Fakat yoğun bir talep olduğu için bir iki gün daha adaylık başvurusu uzayabilir” dedi.
“ŞU ANA KADAR 15 KİŞİ BAŞVURDU”
Manisa’da şu ana kadar yaklaşık 15 aday adayının başvuruda bulunduğunu ifade eden Balaban,” Manisa merkezden olsun Turgutlu, Salihli, Soma, Akhisar’dan olsun aday adayı arkadaşlarımız var. Bizim il yönetimimizden de Kanber Uğur ağabeyimiz il yöneticisi olarak istifasını sundu. Oda il yönetim kurulundan ayrılıp genel merkeze dün adaylık başvurusunu gerçekleştirdi” diye konuştu.
“CHP’YE İLGİ YOĞUN”
Manisa’da CHP’ye yoğun bir ilginin söz konusu olduğunu vurgulayan Balaban, “ Merkez yoklaması olmasına rağmen 15-16 aday adayı CHP’ye başvuru yapacak. Ön seçim olsaydı bu aday aday sayısı 2 ile çarpılırdı. Fakat CHP istemese de maalesef takvimin çok kısa olması nedeniyle seçim sürecini gerçekleştiremedi. Artık mesele milletvekili meselesi değil, memleket meselesi. Kim aday gösterilirse gösterilirsin bizim başımızın tacıdır. Biz il ve 17 ilçe örgütü olarak bu 10 kişilik listemize sıkı sıkıya sarılıp adaylarımızla birlikte Manisa’da en az 4 milletvekili çıkartmak için mücadelemizi sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.
“EN GEÇ 2 MAYIS’TA TÜM İLÇELER 24 SAAT ÇALIŞACAK ŞEKİLDE FAALİYETE GEÇECEK”
Balaban, 28 Nisan’da Kayseri’de yapılan il başkanları toplantısına da değinerek, “ Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu toplantıda şu talimatı verdi. İllerinize gideceksiniz. İlçe başkanlarınızı bilgilendireceksiniz. En geç 2 Mayıs’ta tüm ilçeler 24 saat çalışacak şekilde faaliyete geçecek. Ve il başkanı olarak tüm ilçe başkanlarını çalıştıracaksınız. Önce siz çalışacaksınız dediler. Ama önce CHP’de Kemal Kılıçdaroğlu’nun verdiği mesaj bütün seçmene sağduyuyla yaklaşındı. AK Parti ve MHP seçmenini kırıcı bir nitelemede bulunmayın. Bütün seçmene aynı mesafede yaklaşın. Sadece ve sadece partimizin politikalarını anlatın dedi ve Kemal Kılıçdaroğlu ülkede 5 temel sorun olduğunu söyledi. Bu beş temel sorun, eğitim, dış politika, demokrasi, ekonomi ve bir de toplumsal barış sorunu. Bunların altını çizdi ve CHP olarak il ilçe başkanlarından kırıcı olmamalarını istedi. Sadece yapacaklarınızı anlatan kampanya yapılmasını istedi” ifadelerine yer verdi.
Balaban, son olarak, Manisa’da 4-5 tane kadın aday adaylarının olduğunu kaydetti.