13:47 - Manisa’da Pazar Günleri Sokağa Çıkmak Yasak
18:35 - Bitlis Tatvan’da Helikopter Düştü: 9 Şehit
14:24 - Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Özdağ’a Saldırı
12:09 - 2021 Yılı Asgari Ücret Rakamı Belli Oldu
15:19 - Manisa İçin Çok Kuvvetli Sağanak Yağış Uyarısı
14:09 - Manisa’da 65 Yaş Ve Üstüne Yasak Yeniden Geldi
15:37 - Madencilerin Eyleminde 2 Gözaltı
12:35 - Jandarmadan Ankara’ya Yürüyen Madencilere Müdahale
17:00 - İzmir’de 6.6 büyüklüğünde deprem! Manisa’da da hissedildi!
Cumhuriyet Halk Partisi Yunusemre İlçe Başkanı Serdar Bozyaka, İlçe Kadın Kolları Başkanı Serpil Cebeci ve Yönetim Kurulu Üyeleri; Karaköy bölgesi esnafını ziyaret ederek, hayırlı cumalar bereketli işler diledi.
Çalışmalar sırasında Topçuasım Mahalle Muhtarı Mehmet Ünlübaş’ı da ziyaret eden Bozyaka yaptığı açıklamada, “Karaköy bölgesinde esnaf ziyaretleri yaparken Topçuasım Mahalle Muhtarımızı da dükkanında ziyaret ettik, mahallenin sıkıntılarını, problemlerini konuştuk. İlçemizdeki tüm muhtarlarımızı muhtarlık binalarında ziyaret ettik. Gönül isterdi ki Topçuasım Mahallesi gibi kadim bir mahallemizin muhtarını da muhtarlık binasında ziyaret edelim. Bu konu bizi çok üzdü. Bir an önce gereğinin yapılmasını istiyoruz” dedi.
ESNAF GELECEĞE UMUTSUZ BAKIYOR
2018 yılının ilk 2 ayında 20 bin 308 esnafın kepenk kapattığını belirten CHP’li Başkan Bozyaka “2018 yılının ilk 2 ayında ekonominin olumsuz seyri en çok esnaf ve zanaatkarları etkilemiştir. Toplumun bel kemiği olan ve ülke ekonomisinin döngüsünü sağlayan esnafın meselelerinin araştırılması gerekmektedir. Son 4 yılda iflas eden esnaf sayısı 430 bin 275‘i buldu. Aynı verilere göre 20 bin 718 işletme daha KOBİ kredisini ödeyemediği için icra takibine alınanlar kervanına katıldı. Takipteki KOBİ kredilerinin tutarı ise 2018’in Ocak ayında 25.6 milyar liraya çıktı. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun (BDDK) KOBİ kredilerindeki aylık gelişmeler incelendiğinde özellikle küçük işletmelerin ödemelerde güçlük çektiği ortaya çıktı. Mikro işletmelerde icralık olanların sayısı bir yılda 15.553 arttı. Esnaf ve zanaatkarların içinde bulunduğu sıkıntıların giderilmesi için bir an önce gerekli ekonomik tedbirlerin alınması gerekmektedir” dedi.
HORMONLU BÜYÜMEYLE MİLLETE RÜYA GÖRDÜRÜYORLAR
CHP’li Bozyaka açıklamasında Türkiye’de büyümenin olmadığına dikkat çekerek, “Bunun yanı sıra bu haftanın en çok konuşulan konularından birisi şişirilmiş büyüme oranlarıydı. Aslında hiçbirimizin günlük yaşamında iyiye ve olumluya dönük etkileri olmayan, ama rakamsal olarak büyüdüğümüzü gösteren rakamları ilan etme konusunda maharetliler. Şimdi en son 7.4 büyüme dendi. Bu öyle komik bir tablo ki, insan bu nasıl büyüme diye kendi kendine sormadan edemiyor. 7.4 büyümüşümüz ama dolar 4 lirayı geçti. Euro 5 liraya dayandı, işsizlik yüzde 11, enflasyon yüzde 12, çift haneli işsizlik ve enflasyonla boğuşuyoruz. Türkiye’de bu büyüme tablosu içerisinde 6 milyon işsiz, 16 milyon yoksul yarattılar. Benzin 6 liraya dayandı, mazot 5,5 liraya geldi dayandı. Yani şoför büyümeden pay alamamış, esnaf büyümeden pay alamamış, çiftçi büyümeden pay alamamış, emekli büyümeden pay alamamış, işsiz büyümeden pay alamamış, Türkiye’de yoksulluk büyümeden pay alamamış, yoksulluk ortadan kalkmamış, ama sözde büyüyoruz. Böyle bir tabloyla toplumu aldatmaya devam ediyorlar. Her 5 gençten birisi işsiz. Üniversite mezunu her 4 gençten birisi işsiz. 400 bin atanamamış öğretmen var. 100 bine dayanmış atanmayan Ziraat Mühendisi, Gıda Mühendisi ve Veteriner Hekim var. Okulu bitirmişler atanmıyorlar. Şimdi soruyoruz bu nasıl büyüme? Bu büyümenin kime ne faydası oldu, bu bir gerçek büyüme mi? Herkes biliyor ki, ortada bir gerçek büyüme yoktur. Halüsinasyonlu büyüme dönemiyle karşı karşıyayız. Rüya gördürüyorlar millete, hormonlu bir büyüme dönemiyle karşı karşıyayız. Büyüdük mü? Büyüdük. O zaman gelin bu büyümeyi bölüştürelim” dedi.