14:24 - Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Özdağ’a Saldırı
12:09 - 2021 Yılı Asgari Ücret Rakamı Belli Oldu
15:19 - Manisa İçin Çok Kuvvetli Sağanak Yağış Uyarısı
14:09 - Manisa’da 65 Yaş Ve Üstüne Yasak Yeniden Geldi
15:37 - Madencilerin Eyleminde 2 Gözaltı
12:35 - Jandarmadan Ankara’ya Yürüyen Madencilere Müdahale
17:00 - İzmir’de 6.6 büyüklüğünde deprem! Manisa’da da hissedildi!
15:35 - CHP’li Başkan Bilgin Yoğun Bakıma Alındı
11:35 - Haklarını Arayan Somalı Madenciler Gözaltına Alındı
14:35 - CHP’li Belediye Başkanı Bilgin’in Covid-19 Testi Pozitif Çıktı
Türkiye Varlık Fonu A.Ş. yönetim kurulu üyelerinin maaşlarını dördüncü defa Meclis gündemine taşıyan CHP Manisa Milletvekili Nurlu Başbakan Binali Yıldırım’a yeni bir soru önergesi vererek Türkiye Varlık Fonu A.Ş. yönetim kurulu üyelerine ödenen maaşları tekrar sordu.
Devredilen bankalar ve kamu varlıklarıyla 160 milyar dolarlık büyüklüğe ulaşan Varlık Fonuna atanan yönetim kurulu üyelerine ne kadar maaş ödendiğinin hala sır gibi saklandığını belirten Mazlum Nurlu, bir yıl içerisinde verdiği üç soru önergesine rağmen yönetim kurulu üyelerine ödenen maaş ve ücretlerle ilgili bir cevap alamadığını belirtti.
CHP’li Nurlu açıklamasında “Şirket yönetimine atananlara ödenen yüksek ücretlerin ortaya çıkmasından mı korkuyorlar? Yoksa bedavaya çalışıyoruz diyerek, fon kaynaklarından başka gelir mi sağlıyorlar? Türkiye Varlık Fonunun kuruluş ilkelerinden birisi şeffaflıktır. Bu süre içerisinde başta ücretler olmak üzere kayıp ve zararların kamuoyundan gizlenmesi başarısızlığın ve kaynak israfının kanıtı kanıtıdır. Ekonomik büyümeye hiçbir katkısı olmadığı gibi, düzgün yönetilmediği için ülke ekonomisine yük olmaktadır. Kamu kaynakları maalesef basiretsiz ve beceriksiz yönetim elinde heba edilmektedir. Bu nedenle kamu zararı daha da büyümeden Türkiye Varlık Fonu en kısa zamanda tasfiye edilmelidir’’ dedi.
Mazlum Nurlu Meclis Başkanlığına verdiği soru önergesinde;
“6741 sayılı kanunla kurulan Türkiye Varlık Fonu Anonim Şirketinin yönetimine 5 kişilik yönetim kurulu Başbakan Binali YILDIRIM tarafından atanmış, atama kararı 25.01.2017 tarihinde tescil edilerek ticaret sicil gazetesinde ilan edilmiştir. Yönetim kurulu üyelerine ödenecek ücret ve maaşlarla ilgili olarak TBMM Başkanlığına vermiş olduğum 07.02.2017 tarih ve 7/ 11572, 01.06.2017 tarih ve 7/ 14092 ve 23.10.2017 tarih ve 7/ 18469 esas numaralı soru önergelerime verilen ilgi “b” ve “d” cevapta “Türkiye Varlık Fonu A.Ş. Genel Kurulu tarafından Şirket Yönetim Kurulu üyelerinin ve Genel Müdürünün ücret, huzur hakkı vb hakları henüz belirlenmemiştir” İlgi “f” cevapta ise “Türkiye Varlık Fonu A.Ş.’nin esas sözleşmesinin Geçici madde 1’e göre Yönetim Kurulu Başkan ve üyelerinin ücret huzur hakkı vb hakları Başbakanlık tarafından belirlenmektedir. Henüz Başbakanlık tarafından henüz böyle bir karar alınmamıştır” şeklinde iki ayrı cevap verilmiştir. Bu çelişkili cevaplar Varlık Fonu Yönetim Kurulu başkan ve üyelerine ödenen yüksek miktardaki ücret ve maaşların gizlendiği izlenimi doğurmuştur. Yönetim kurulu üyeleri ile genel müdürünün atanmalarının üzerinden bir yıldan fazla bir zaman geçmesi ve bu süre içerisinde herhangi bir ücret almadan çalışmayacakları düşünüldüğünden soru önergesinin dördüncü kez yeniden verilmesi gerekliliği doğmuştur’’ ifadelerine yer verdi.