12:09 - 2021 Yılı Asgari Ücret Rakamı Belli Oldu
15:19 - Manisa İçin Çok Kuvvetli Sağanak Yağış Uyarısı
14:09 - Manisa’da 65 Yaş Ve Üstüne Yasak Yeniden Geldi
15:37 - Madencilerin Eyleminde 2 Gözaltı
12:35 - Jandarmadan Ankara’ya Yürüyen Madencilere Müdahale
17:00 - İzmir’de 6.6 büyüklüğünde deprem! Manisa’da da hissedildi!
15:35 - CHP’li Başkan Bilgin Yoğun Bakıma Alındı
11:35 - Haklarını Arayan Somalı Madenciler Gözaltına Alındı
14:35 - CHP’li Belediye Başkanı Bilgin’in Covid-19 Testi Pozitif Çıktı
CHP Yunusemre İlçe Başkanı Güngör Serdar Bozyaka, İlçe Kadın Kolları Başkanı Serpil Cebeci ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Zihinsel Yetersiz Çocukları Yetiştirme ve Koruma Vakfı (ZİÇEV)’nı ziyaret etti.
CHP Yunusemre İlçe Örgütü, 21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü olması sebebiyle özel çocukları ziyaret etti.
DOWN SENDROMU HASTALIK DEĞİL GENETİK BİR FARKLILIKTIR
Down sendromluların yaşamlarını kolaylaştırmanın sosyal devlet ilkesinin bir gereği olduğunu söyleyen Başkan Bozyaka sözlerine şöyle devam etti: “Hükümet bu sorumluluğunu ihmal etmemelidir. Down sendromlu bireyler ve ailelerinin sorunlarının çözümü için tüm partiler ivedilikle bir araya gelerek çözüm üretmelidir. Down sendromu bir hastalık değil genetik bir farklılıktır. Down sendromunun sebepleri hala tam olarak bilinemiyor olsa da, ortalama olarak her 800 doğumda bir görülmektedir. Tüm dünyada 6 milyon civarında Down sendromlu birey yaşamaktadır. Ülkemizde bu konuda ne yazık ki sağlıklı bir veri bulunmamakla birlikte, yaklaşık olarak 70 bin Down sendromlu bireyin bulunduğu tahmin edilmektedir. İyi bir eğitim programı ile Down sendromlular pek çok başarıya imza atıyor ve toplumsal hayatımıza önemli katkılar sunuyorlar. Ülkemizde Down sendromlu bireyler ve aileleri çok sayıda sorunla karşı karşıya kalmaktadır. Down sendromunu iyileştirecek veya tedavi edecek bir tıbbi yol yok, tek yol eğitimdir. Bilinenin aksine down sendromlu bireylerin ortalama ömürleri 60 yıl civarıdır. Gelişimci ve kapsayıcı tutum ile down sendromlu bireylerin sosyal hayatta, tüm insanlarla birlikte izole edilmeden yaşamaları çok önemlidir. Bu yönde emek harcayan tüm birey ve kurumların mücadelesinde, partim ve şahsım adına her zaman yanlarında ve dayanışma içinde olduğumuzu bildiririm.”
İŞ HAYATINA ETKİN KATILIMLARI SAĞLANMALI
Son yıllarda birçok ilde açılan Down Cafe uygulamasının başarıyla yürütülüyor olmasının Down sendromlu bireylerin iş hayatındaki başarılarına önemli bir örnek ve teşvik olduğunu belirten Bozyaka: “Down sendromlu bireylerin istihdamı yalnızca Down Cafe gibi korumalı mekânlarla sınırlı tutulmamalıdır. Ülkemizde lokal imkânlar aracılığıyla başarıyla yürütülen bu tarz programlar devlet politikası haline getirilmeli ve ülke çapında yaygınlaştırılmalıdır. Down sendromlu çocukların nitelikli eğitime erişimleri sağlanmalı ve yeterlilikleri ile kapasitelerinin artırılması yönünde çalışılmalıdır. Bunun neticesinde istihdam edilebilecekleri iş alanlarının da buna paralel olarak arttırılmalıdır ” dedi.