14:24 - Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Özdağ’a Saldırı
12:09 - 2021 Yılı Asgari Ücret Rakamı Belli Oldu
15:19 - Manisa İçin Çok Kuvvetli Sağanak Yağış Uyarısı
14:09 - Manisa’da 65 Yaş Ve Üstüne Yasak Yeniden Geldi
15:37 - Madencilerin Eyleminde 2 Gözaltı
12:35 - Jandarmadan Ankara’ya Yürüyen Madencilere Müdahale
17:00 - İzmir’de 6.6 büyüklüğünde deprem! Manisa’da da hissedildi!
15:35 - CHP’li Başkan Bilgin Yoğun Bakıma Alındı
11:35 - Haklarını Arayan Somalı Madenciler Gözaltına Alındı
14:35 - CHP’li Belediye Başkanı Bilgin’in Covid-19 Testi Pozitif Çıktı
8 Mart Dünya Kadınlar Günü sebebiyle Şehzadeler İlçesi Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan Atatürk ve Milli Egemenlik Anıtı önünde tören düzenlendi. Törene Manisa Vali Yardımcısı Abdullah Etil, Aile ve Sosyal Politikalar Manisa İl Müdürü Murat Konan, Manisa Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Şükran Kaya ile çeşitli kadın sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ile üyeleri katıldı. Bu yıl gerçekleştirilen törene ilk kez İl Jandarma Komutanlığı’ndan 5 kadın astsubayda katılarak destek verdi. Kadın astsubaylar kadın sivil toplum örgütlerinin yoğun ilgisiyle karşılandı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende Manisa Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Şükran Kaya ve dernek başkanları tarafından Atatürk Anıtına çelenk konuldu.
Törende kadınlar adına konuşan Manisa Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Şükran Kaya, kadınları hayat mücadelesinin en değerli yarısı olarak tanıttı. Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Kaya, kadının toplumda yer aldığı her dalda başarılı olduğunun altını çizerek, “Kadınların üretime ve yönetime katılma imkanına kavuştukları her ülkede toplumsal gelişme çabalarında etkin ve çok önemli roller üstlendiğine tanık oluyoruz. Osmanlı’dan günümüze ülkemizde kadınlar, erkeklerle birlikte sosyo-kültürel, siyasal tarihimizin inşa ve ihyasında büyük roller üstlenmişlerdir. Unutulmamalıdır ki, istiklal savaşının Nene Hatun’u, Halide Edip Adıvar’ı, Halime Çavuş’u, bizim kadınlarımızdır. Tarih bu konuda bize şöyle seslenir; Kadının müdahil olmadığı, kafasında yer bulmadığı, hiçbir sosyo-kültürel ve siyasal hareket başarıyı yakalayamaz’’ diye konuştu.
Cumhuriyet Meydanındaki tören ardından, tüm kadınların katılımıyla Fatih Sergi Salonu’nda “Bizim Kadınlarımız” konulu serginin açılışı gerçekleştirildi.
Serginin gezilmesi ardından Cumhuriyet Meydanında bir araya gelen kadınlar, valilik binası önünden Kültür Sitesi Lale Salona kadar ellerinde pankart ve dövizlerle kortej eşliğinde yürüyüş yaptı.
Kortej yürüyüşünün sonunda törene katılan kadınlar Kültür Sitesi Lale Salonu’nda gerçekleştirilen “Manisa Kadın Hizmetleri” konulu seminere katıldı.